Главна

Кои сме ние ?

Дограми и стъклопакети

Калкулатор

Наши клиенти

Полезни съвети

За контакти


Аланис ООД

Горна Оряховица
ул. Отец Паисий 61
0618/64298
0899/940224

Велико Търново
ул. Пейо Яворов 34
062/602222
0899/940225
email: alanis @ abv.bg

Дограми и стъклопакети :Дограми

      Все по-нарастващото потребление на енергия в домовете/лятото за да го охладим, зимата за да запазим топлината/ налага пред производителите на ПВЦ профили, все по-високи критерий относно функционалността и продуктивността на произвежданите полимери.

    
 

Профилна система


Streamline76

Твоят поглед към света!Технически параметри:
 • Конструктивна ширина - 76 мм;
 • Брой камери - 5;
 • Стъклопакет - до 48 мм, включително двукамерен;
 • Коефицент на топлопроводимост - 1,3 W/m2K;
 • Индекс на шумоизолация - 47 dB;


Основни пазарни предимства на системата:

 • Произвеждана само и единствено в Германия съгласно немския стандарт за качество RAL GZ - 716;
 • Профили от клас А според европейската норма EN 12608:2003;
 • Изключително дълъг живот - над 60 г.;
 • Права и заоблена оптика;
 • Светлорезистентна и силно устойчива на климатични въздействия;
 • Атрактивен дизайн в съчетание с висока функционалност;
 • Максимално лесно почистване и поддръжка;
 • Брилянтно бял цвят и блестяща повърхност;
 • Възможност за едностранно или двустранно фолиране в богата цветова гама: 1600 цвята по RAL, включително 12 стандартни имитации на дърво;
 • 100% възможност за рециклиране и превъзходен екобаланс;

  Важно: Оптимално съотношение качество - цена!


Основни профилни комбинации:

Профилна комбинация с право крило - 250220/251020


Streamline76eckig

Streamline76eckigskica

 

Профилна комбинация със заоблено крило - 250220/251226


Streamline 76 
 
 
 
 

      Освен бели класически профили, са възможни цветове от дървесните декори и други нестандартни.

 

 

 
 
 
 
 

Като дървесните декори са Златен Дъб, Светъл Дъб, Тъмен дъб, Череша, Венге, Ирландси Дъб, Махагон, чиито основи са тъмни или карамелени, Възможно е едностранно външно фолиране на профилите на бяла основа както и фолиране на нестандартни цветове също на бяла основа. 
 
 

VIVA Plast

Сравнително нови ПВЦ профили на пазара, произвеждани в Шумен разработени и конструирани и изпитани с помощта на инженери от немския институт в Розенхайм. VIVA Plast са разработили две системи 3 и 4 камерни ПВЦ профили. Характеризират се с добри показатели на топлоизолация, шумозащита и устойчиви на външни влияния. Коефициентът на топлозагуба е 1,7.WK??/м?. Предлагат се в стандартните дървесни декори Златен Дъб, Махагон, Орех, Венге. 

Алуминий студен профил и термомост

Фирма Аланис работи с две архитектурни системи алуминий ETEM и ALUMIL

      Алуминий е метал, който не се окислява, устойчив е на външни атмосферни влияния и практически не старее. Студеният алуминий се характеризира с добра топлопроводимост. Това означава че от към топлоизолационни качества не може да се разчита особено на него. При големи температурни разлики профила ще кондензира и ще образува влага около прозореца или под него.

      Другият вариант на алуминия е алуминий с термомост. Термомостът представлява сглобяване на два отделни алуминиеви профила, чрез полиамидна лента, която играе ролята на прекъснат термичен мост. Полиамидната лента се характеризира с нисък пренос на температура, което позволява единият алуминиев профил да е с температурата на околната среда, а другият да притежава температурата на помещението, където е монтирана дограмата. Предимството на системата с термомост е, че преносът на топлина от околната среда към стаята е значително по-малък, отколкото при студената серия (без термомост).

      Студеният алуминий е по-подходящ за остъкляване на вътрешни конструкции, въпреки че се предпочита и при остъкляване на тераси. Има системи отваряема, плъзгаща, като тези системи съчетават в себе си разнообразие от каси, крила и делители. 
 

 
 

Стъклопакети

      Стъклопакетът е изключително важна част от дограмата като цялостен елемент.Той представлява около 80 % от общата квадратура.Има разнообразие от стъкла, които се различават по вид, структура и предназначение.Но преди да ви запознаем с асортимента от стъкла, е добре първо за узнаете какво всъщност е стъклопакет, от какво е съставен и защо е тъй структурно определящ за Вашия прозорец.

      Стъклопакетът е херметически затворена конструкция, която се състои от две или повече стъкла, съединени с алуминиева куха и перфорирана рамка, наречена дистанционер. Дистанционерът се пълни с абсорбиращо влагата вещество и се слепя към стъклата с бутил каучук. След което се облепя външно със силикон и така завършва и външната херметизация на стъклопакета. Тази конструкция има стандартна ширина 24 мм, но може да бъде по-малка или по-голяма в зависимост от броя на стъклата в стъклопакета и размера на дистанционера. 
 

       

      Различните видове стъкла, както и тяхната комбинация в стъклопакет, постигат различно ниво на топло и шумоизолация, както и естетичен външен вид.

Обикновено стъкло-безцветно стъкло с дебелина 4, 5, 6, и 10 мм, което е с висока степен на пропускане на светлина и топлина

Цветно стъкло-оцветени стъкла в зелено, бронзе, синьо или сиво. Тизи стъкла могат да бъдат и обемно оцветени/по-наситен нюанс на цвета/ и да намалят пропускливостта на светлина. Такъв вид стъкла придават на стъклопакета естетически вид и нямат никакво друго специално предназначение.

Стопсол-обемно оцветено стъкло в зелено, бронзе, синьо иили сиво, като това стъкло има специално покритие на метални окиси по метода на пиролиза и придава огледална повърхност, като същестевремнно подобрява слънцезащитата. Може да се използва самостоятелно и в стъклопакет, повърхността му е устойчива на външни влияния.

Сънерджи флоатно стъкло-този вид стъкло съчетава в себе си двете функции- соларна защита и термоизолация.

Нискоемисийно/Ка/ стъкло-специално създадено за по-добра топлоизолация около 30% над стандартите. Отнова по метода пиролиза има нанесен метален слой покритие само върху едната му повъхност. В стъклопакета то отразява топлината обратно в стаята и в същото време позволява на слънчевите лъчи да преминават безпрепятствено през него, като ги превръща в допълнителен източник на топлина. Поради тази причина спестява разходите за отопление през зимата и има много добра пропускливост на светлина. Функцията на Ка стъклото се проявява само в стъклопакет, с покритието навътре.

      Изискването за Ка стъкло е водещ критерий при отпускането на кредити за енергийна ефективност.

Орнаментни стъкла- стъкло покрито с шарки в определена или неопределена форма, за постигане на някаква степен на непрозрачност в помещението или за по-красив дизайн на стъклопакета.

Триплекс- многослойно ламинирано стъкло се основава на използването на трикомпонентна смола на акрилатна основа. След смесването на компонентите смолата се втвърдява в безцветен прозрачен слой, който не нарушава оптичните свойства на стъклото. То се характеризира с висока адхезия, якост на опън и пластичност. Ако при силно натоварване стъклото се счупи, то парчетата остават залепени към смолистия слой, така че почти не съществува опасност от нараняване. Така произведените многослойни стъкла се характеризират с добри звукоизолационни качества. Енергията на звуковите вълни се поглъща от еластичния слой, резонансните вибрации на стъклото се намаляват. 

Приемерна таблица с коефициети на топлопреминаване 

   стъклопакет коефициент вид
   Бяло-бяло 2,8.WK??/м? двоен
   Бяло-Ка/нискоемисийно/ 1,7.WK??/м? двоен
   Бяло-сънерджи 2,2.WK??/м? двоен
   Ка-синерджи 1,5,WK??/м? двоен
   Бяло-бяло-бяло 2.WK??/м? троен
   Бяло-бяло-Ка 1,5.WK??/м? троен
 

W-ват, единица за измерване на мощност

K-Келвин, едница за температура

м?-квадратен метър

      След като се запознахте със свойствата на стъклата и тяхното функционално предназначение в стъклопакет, най-добре бихте преценили какво остъкление е необходимо за вашия дом. Ние съветваме да наклоните инвестициите си за дограма в полза на стъклопакета. Съществуват различни комбинации от стъклопакети, които се характеризират с повишена топло и шумо изолация, Двоен, троен стъклопакет.  

Допълнителни аксесоари

Освен ПВЦ дограма и стъклопакет, фирмата предлага допълнителни аксесоари. 

Подпрозоречни дъски придават завършен вид на дограмата, като допринасят и за комфорта в жилището. Лесно се почистват и са с леко грапава повърхност. Предлагат се и в различни цветове.

 

Комарни мрежи-биват статични, автоматични и на панти

Комарните мрежи, независимо от своя си вид се изработват от олекотени алуминиеви профили и здрава негорима мрежа от фибростъкло.

Статичните комарни мрежи се завиват към дограмата и не могат да се отварят

Комарните мрежи на панти са подходящи за всички отваряеми части-прозорци или балконски врати. Те са отваряеми, в посока навън и са закрепени на панти към дограмата със дръжка от вътрешната и шнапер от външната страна.

Автоматични комарни мрежи, чрез вграден автоматичен механизъм мрежата се прибира на ролка в кутията, или при нейното разтягане се закрепя с механизми.

 

Алупиниеви первази от вън-това са алуминеви дъски, които са под формата на Z за по-лесно отичане на водата.Предимно се слагат на външния перваз, както и отгоре, пазейки дограмата от напръскване или други излишни неприятни замърсявания. 

Външни щори

Фирма Аланис предлага на своите клиенти външни ролетни щори от системата REHAU Comfort-Desingn. Този тип външни щори представляват една допълнителна надстройка на прозореца, поради и тази причина прозореца се смалява с около 20 см, колкото е и кутията на щората. Щората и прозореца са неделимо цяло, щората се заработва с дограмата и се монтира заедно с нея. Предимствата на този тип щора е  че не се правят излишни отвори по ПВЦ дограмата, което води до дехерметизиране на профилите. 
 
 

Обков

Обковът, който използваме е MACO и Siegenia за нашите ПВЦ прозорци и врати. Изключително надеждни и удовлетворяват всички изисквания за сигурност и безопасност на Вашите прозорци. Гарантират дългогодишна експлоатация при минимално регулиране.

 

Позволява отваряне по вертикална и хоризонтална ос, както и комбинирано.  
 

 
 
 

      Помнете, че всичко от самия избор на дограма, до нейния монтаж е от значение. Не само вида, изработката и стъклопакета, от значение е и самия монтаж. 

© copyright 2008 created by vENZi
Design provided by Аланис ООД ! - your source for free website templates